GOUDA - Na een achtervolging die startte in Gouda en eindige op de West Vlisterweg in gemeente Haastrecht is een man aangehouden. Tijdens de achtervolging reed de verdachte roekeloos door meerdere gemeenten heen. Meerdere voetgangers, fietsers, automobilisten en een motorrijder moesten uitwijken. We komen graag in contact met deze mensen.

Rond 16:45 uur wilden agenten de 31-jarige man uit Gouda staande houden bij de Symfonielaan. Hij negeerde echter het stopteken en ging er direct vandoor. Tijdens zijn vlucht overtrad hij meerdere verkeersregels. Zo overtrad hij het snelheidslimiet, reed hij over het fietspad en door rood. Hij reed roekeloos door de gemeenten Gouda, Goverwelle, Reewijk en Haastrecht. Uiteindelijk reed de verdachte de snelweg op en crashte hij op de West Vlisterweg te gemeente Haastrecht. Daar ging de man er te voet vandoor. De verdachte kon snel worden aangehouden aan de Braasemdreef, het voertuig is in beslag genomen.

Getuigen gezocht

De man wordt onder andere verdacht van roekeloos rijgedrag. Wij zijn op zoek naar mensen die hier last van hebben ondervonden en bijvoorbeeld moesten uitwijken voor de rijdende auto. We komen graag met u in contact. U kunt als getuige contact opnemen met de politie via 0900-8844. Ook camerabeelden kunnen van grote waarde zijn voor het onderzoek. Reed u bijvoorbeeld tijdens incident met een dashcamcamera? Deel deze dan via onderstaand tipformulier.