SPIJKENISSE - De politie is opzoek naar getuigen van een voorval, dat plaatvond op dinsdag 13 oktober rond 23.00 uur in de buurt van de Schopvoorde, waarbij een 70-jarige man zwaar gewond raakte.

Even na elf uur kregen agenten een melding dat voorbijgangers een gewonde man aantroffen op het fietspad terhoogte van de Schopvoorde. Ambulancepersoneel werd gealarmeerd en de man werd overgebracht naar een ziekenhuis.

Het slachtoffer kon op dat moment niet goed vertellen wat er precies was gebeurd. Hij gaf aan aangereden te zijn en dat hij aangebeld had bij een woning. Toen daar niet werd opengedaan is hij te voet richting zijn woning gelopen. Terhoogte van de Schopvoorde is hij door omstanders, gewond, op de grond aangetroffen. Direct stelden de agenten een onderzoek in om duidelijkheid te krijgen over wat er zich precies had voorgedaan. Uit dit onderzoek bleek dat, gezien de verwondingen van de man, hij niet was aangereden.

Vermiste spullen
Vrijdagmorgen meldde de echtgenote dat er uit de portemonnee van haar man geld, zijn rijbewijs en bankpas waren verdwenen. Van deze diefstal is direct een aangifte opgenomen. Ook vertelde zij dat haar man nog steeds in het ziekenhuis lag.

Buurtonderzoek
Aansluitend werd een buurtonderzoek in de directe omgeving ingesteld. Hier werd ook de omgeving van het fietspad tussen de Schofvoorde en de Gaffelvoorde meegenomen. Ook zijn de bewoners in de omgeving waarvan de woningen zijn voorzien van een camera benaderd om de beelden te delen. Tot nu toe leidde dit nog niet tot een duidelijk beeld van de juiste toedracht.

Wie weet iets?
De politie is opzoek naar getuigen of beelden van wat er zich dinsdagavond 13 oktober tussen 22.25 uur en 23.00 uur heeft afgespeeld. Het slachtoffer heeft rond 22.25 uur zijn auto geparkeerd op de Schervenkreek. Dit was voor hem gebruikelijk. Vervolgens is hij lopend naar zijn woning aan de Neptunusstraat gegaan. Op weg naar huis heeft zich een incident voorgedaan waardoor hij gewond in zijn gezicht raakte en een aantal ribben kneusde.

Mocht u nog niet met de politie hebben gesproken en wel informatie hebben of in het bezit zijn van een camera, bel dan 0900-8844. Anoniem kan ook via M:0800-7000.