SCHIEDAM - Op woensdag 17 februari is er een 83-jarige vrouw uit Schiedam op de Van Dalsumlaan slachtoffer geworden van een babbeltruc. De twee verdachten deden zich voor als medewerkers van de gemeente die de woning wilden controleren op asbest. Heeft u iets gezien of heeft u camerabeelden?

Rond 15.00 uur die dag gaat in de woning van de vrouw de bel. Voor de deur staat een man die zegt dat hij voor de gemeente Schiedam werkt en de woning wil controleren op asbest. Nadat hij het vertrouwen van het slachtoffer heeft gewekt, stapt hij de woning binnen en een tweede man volgt hem direct. Na enige tijd verlaten de mannen de woning weer en bleken diverse goederen van de bewoonster gestolen, waaronder een kleine kluis. Even later belt de vrouw haar dochter en vertelt zij in tranen wat er is voorgevallen.

De signalementen van de mannen die het slachtoffer zich nog herinnert: twee mannen, 1 met een lichte huidskleur en 1 met een donkere huidskleur. De een heeft een smal gezicht, de ander een bol gezicht. Een van de verdachten droeg zwarte handschoenen met de spreuk ‘CADE’ erop.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie over dit incident? Heeft u op 17 februari rond 15.00 uur in de omgeving van de Van Dalsumlaan misschien iets gezien of gehoord dat hiermee te maken kan hebben of heeft u camerabeelden? Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (M) 0800-7000 of dit formulier.

Komen er bij u mensen aan de deur die u niet vertrouwt? Vraag altijd om een legitimatiebewijs en check het desnoods bij de organisatie waar zij zeggen voor te werken. Via deze link kunt u nog meer informatie vinden over het thema ‘babbeltrucs’-> https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html#alinea-title-wat-kan-ik-het-beste-doen-tegen-babbeltrucs-aan-de-deur