ROTTERDAM - Op de Crooswijkseweg is zaterdagochtend 29 april mogelijk een brand of explosie bij een horecazaak voorkomen door een alerte melder. Na de melding werd een fles met een vloeistof gevonden. Op zondagochtend 30 april is alsnog een explosief afgegaan bij diezelfde horecazaak. Gelukkig raakte niemand gewond. De politie heeft beelden en zoekt een verdachte.


Explosie

Een alerte getuige meldde in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 april een verdachte situatie bij het alarmnummer. De melder zag rond 3.00 uur twee mannen die zich verdacht ophielden bij een winkelpand. Ook rook de melder een rare lucht. De melder heeft mogelijk een brand of explosie weten te voorkomen, want toegesnelde agenten troffen bij het winkelpand een fles met een vloeistof aan. De fles is veilig gesteld voor onderzoek door de Forensische Opsporing.

De volgende nacht werden buurtbewoners rond 02.30 uur opgeschrikt door harde knallen. Er bleek een explosief af te zijn gegaan. Gelukkig raakte niemand gewond. Getuigen hebben na de explosie een jongen zien wegrennen over de Boezemsingel. Deze jongen zou in het donker gekleed zijn. De politie heeft beelden en is op zoek.

Melden helpt!
Het is niet de eerste keer dat een explosie is voorkomen door een alerte getuige. Afgelopen maart was het een buurtbewoner in Vlaardingen die zeer alert een verdachte situatie meldde waardoor een explosie kon worden voorkomen. Ziet u een verdachte situatie, bel dan direct 112.

Herkent u of weet u wie de man op de foto is?
https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/07-explosie---crooswijkseweg---rotterdam.html