ROTTERDAM - De politie zoekt getuigen van de explosie aan de Rosestraat in Rotterdam op 10 februari 2023. Rond 10:55 uur ontplofte een explosief in een portiek aan de Rosestraat. Gelukkig raakte niemand gewond.


Zo'n 20 personen werden uit hun woning gehaald, zodat onderzoek gedaan kon worden naar het incident en zo bekeken kon worden of de woningen nog veilig waren om te betreden.

Enorme klap
Op klaarlichte dag schrokken bewoners aan de Rosestraat van de enorme klap. In één van de portieken bleek een explosief te zijn afgegaan. De hulpverlening werd direct opgeschaald om bewoners in veiligheid te brengen en de dader(s) te zoeken. het onderzoek heeft tot duysver nog niet tot een aanhouding geleid.

Opgevangen
Bewoners van de portiek, en de aangelegen portieken, werden uit hun woning gehaald en bij een door de gemeente aangewezen plek opgevangen. De bewoners van de aangelegen portieken konden al snel weer terug naar hun woning. De bewoners van de portiek waar het explosief is afgegaan, moeten helaas nog wachten op afronding van het sporenonderzoek en technische keuring van de woningen. De Rosestraat werd halverwege de middag weer vrijgegeven voor verkeer.

Tip de politie
Getuigen spreken over een man in donkere kleding die even voordat het explosief afging, uit het portiek kwam en in de richting van de Kuip rende. Bent of kent u deze man? Neem dan contact met de politie op en bel 0900-8844, ook als u iets gezien van de ontploffing heeft of camerabeelden uit de omgeving van het incident. Blijft u liever anoniem: bel 0800-7000.