ROTTERDAM - Bewoners krijgen op klaarlichte dag op dinsdag 21 februari de schrik van hun leven als er een explosie is in hun flat. Deze mannen willen we aanhouden. Wie herkent ze?


Iets voor 11.00 uur klonk er een harde knal in de wijk Bloemhof bij een flat met vier verdiepingen. Er was een explosief afgegaan op de derde etage bij de voordeur van een woning. De bewoonster moest voor controle naar het ziekenhuis.

Gelukkig kon de bewoonster na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Maar dit had ook heel anders kunnen aflopen. Bovendien was de schade was enorm; op drie verdiepingen zijn er ruiten uit de woningen geslagen. In verband met de schade moesten er meerdere huizen ontruimd worden omdat het niet meer veilig was om daar te blijven.

Een stukje verder in het Salviahof vond de politie nog een aantal explosieven. Deze zijn door de EOD op een veilige locatie tot ontploffing gebracht.

Topprioriteit
De reeks ontploffingen móet stoppen voordat er meer gewonden vallen. Of erger. De politie heeft sporen en beelden veiliggesteld. Wie herkent deze twee mannen?
Het team onderzoekt of er een link is met andere explosies. Rechercheurs doen een beroep op getuigen en op mensen die meer weten. Deze explosie vond op klaarlichte dag plaats. Was u in de omgeving van de Sint Andriesstraat rond 11 uur op 21 februari. Heeft u iets gezien wat met de explosies te maken heeft of heeft u andere informatie en heeft u nog niet gesproken met agenten? Bel dan de politie op 0800-6070. Dat nummer kunt u ook bellen als u beelden heeft van het incident en/of de dader(s). Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.