ROTTERDAM - Een snackbar aan de Oude Watering in Rotterdam-Zuid is mogelijk twee keer door de zelfde dader overvallen. De eerste overval vond plaats op donderdag 30 januari, de tweede overval precies een week later op 6 februari. De politie zoekt de dader.


Het is rustig in de snackbar op 30 januari. Een 16-jarige medewerker staat achter de toonbank als rond 20.00 uur een in het zwart geklede man binnenkomt. Hij heeft een zwart mondkapje om en een muts en capuchon op. De medewerker heeft gelijk een slecht gevoel over de man. En dat klopt. De man stapt via een klaphekje direct achter de balie en bedreigt de medewerker met een mes. Als de medewerker geld voor hem uit de kassa haalt, stopt hij zijn mes even weg om een plastic tas open te kunnen houden. Als hij geld heeft gekregen, pakt hij zijn mes weer en gaat er vandoor. Hij rent daarbij via de Oude Watering de Fliringenstraat op richting de parkeerplaats aan de Arcenstraat.

Een week later is het opnieuw raak bij de snackbar. De 16-jarige medewerker is wel aan het werk maar ditmaal staat een 23-jarige medewerker achter de balie. De dader, die een bivakmuts op heeft, blijft nu voor de balie staan, mogelijk omdat de medewerker een gloeiend hete frituurmand uit het vet pakt. Ook nu dreigt de overvaller met een mes en beveelt: “Gooi het geld in de tas”. De 16-jarige medewerker heeft, omdat hij zijn collega ziet staan met de frituurmand, het overvalalarm ingedrukt. Als de medewerker muntgeld uit de kassa haalt roept de man dat hij papiergeld wil. Hij gaat er met een klein bedrag vandoor en verdwijnt via de Fliringenstraat. Als de politie ter plaatse komt, is de overvaller verdwenen.

Twee medewerkers die bij allebei de overvallen aanwezig waren in de snackbar hebben het idee dat het om dezelfde overvaller gaat. Van beide overvallen zijn beelden beschikbaar. Herkent u de overvaller(s) of heeft u informatie over deze zaken, neemt dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of vul onderstaand tipformulier in. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.