ROTTERDAM - Donderdag 10 december overviel een man de Dirk III aan het Marinus Bolkplein in Rotterdam-Alexander. Zondag 20 december werd de Kruidvat in hetzelfde winkelcentrum overvallen. Hoogstwaarschijnlijk door dezelfde man. De politie stelt alles in het werk om te voorkomen dat deze man een derde keer toeslaat. Help ons deze man te vinden en aan te houden.


Donderdag 10 december omstreeks 17.30 uur overviel een gewapende man de slijterij en bedreigde daarbij een 21-jarige medewerker met een vuurwapen. De man maakte vervolgens een geldbedrag buit en vertrok in onbekende richting. Nog geen 24 uur later hield de politie een verdachte aan, maar er was onvoldoende bewijs dat deze persoon de overvaller was en de verdachte is heengezonden.

Zondag 20 december om 17.20 uur werd de Kruidvat aan het Marinus Bolkplein overvallen. Ook dit keer richtte de dader met een vuurwapen op de cassière terwijl in de winkel meerdere mensen aanwezig waren. Hij eiste dat de cassière geld in een tasje deed en ging er daarna vandoor. Even voor 20.00 uur diezelfde avond hield de politie een verdachte, een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel aan. Deze verdachte is later heengezonden.

De politie doet onderzoek naar beide overvallen en op basis van de beschikbare camerabeelden vermoedt de politie dat het om dezelfde dader gaat. Door verschillende getuigen wordt de dader geschat tussen de 18 en 25 jaar en rond de 1.75m lang. De man had een slank postuur, droeg een zwarte Northface jas met capuchon, een zwarte broek , een mondkapje en opvallend detail, een witte handschoen.

Wie herkent deze man? Of heeft informatie over de overvallen die relevant zou kunnen zijn voor het onderzoek? Bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 en vraag naar het Regionaal Team Overvallen of vul het tipformulier onder dit bericht in. Anoniem bellen kan via 0800-7000.