ROTTERDAM - Op zondag 23 mei vorig jaar, zijn er voor en na een voetbalwedstrijd meerdere agenten bekogeld met onder andere stenen. Begin februari zijn er aanhoudingen verricht. Het onderzoek gaat onverminderd door.


Op zondag 23 mei vorig jaar, zijn er voor en na de voetbalwedstrijd Feyenoord - FC Utrecht meerdere agenten bekogeld door relschoppers. Al voor dat de wedstrijd was begonnen, werden meerdere agenten van de Mobiele Eenheid bekogeld met onder andere stenen, maar vooral na de wedstrijd escaleerde de situatie. Een groep relschoppers probeerde rond de laatste minuten van de wedstrijd om het stadion binnen te komen door het forceren van een hek.

De ME kwam direct in actie. De hooligans gooiden vuurwerk, stenen, prullenbakken en hekken richting de politie. En ook politiepaarden werden bekogeld met stenen. Zelfs de palen van verkeersborden werden uit de grond getrokken. Uiteindelijk werd de waterwerper ingezet om de orde te herstellen.

Dit geweld en deze agressie richting de politie is natuurlijk onacceptabel. We hebben een beschermende rol in de samenleving en we moeten zonder te worden gehinderd ons werk kunnen doen, waarbij we elkaar met respect behandelen. Agressie of geweld richting de politie, in welke vorm dan ook, tolereren we dan ook niet.

Tijdens de ongeregeldheden zijn er videobeelden gemaakt van de relschoppers. Direct na de wedstrijd hebben we daardoor vier mensen kunnen aanhouden en begin februari nog twee. Maar, we zijn er nog niet. We hebben ook beelden van de andere relschoppers en we komen er graag achter wie dit zijn.

Wie kent de relschoppers op de beelden? Laat het ons weten! Een melding maken, kan ook anoniem. ( kan ook anoniem)
Heb je meer informatie over de rellen en wie er bij aanwezig waren? Informeer ons.
Herken je jezelf? Kom je dan melden!