ROTTERDAM - Op dinsdag 8 maart is een 84-jarige vrouw slachtoffer geworden van een Babbeltruc in een zorgcentrum aan de Boezemsingel. De verdachte staat goed op beeld. De politie doet onderzoek.


Het is rond het middaguur als het slachtoffer bezoek krijgt van een man die zegt haar verwarmingen te controleren. De vrouw laat deze man binnen en volgt zijn instructies op. Zij moet de verwarmingen aan doen in een andere ruimte dan hij bezig is. Als het slachtoffer argwaan krijgt gaat ze een paar keer kijken, maar de verdachte zit nog bij de verwarming.
Na enige tijd roept de verdachte dat hij klaar is en verlaat de woning. Als het slachtoffer de verdachte heeft uitgelaten, loopt zij rond in de woning omdat ze het toch niet helemaal vertrouwt. Dan ziet zij dat er geld is meegenomen uit haar portemonnee, waarna de vrouw hulp heeft ingeschakeld.

Struikelen
De verdacht staat goed op beeld. Op de bewakingsbeelden zien we de man via de achterkant van het zorgcomplex wegvluchtten. Doordat hij zo snel mogelijk weg probeert te komen, ziet hij de slagboom net iets te laat. Als de verdachte die probeert te ontwijken, struikelt en valt hij. Bekijk hieronder enkele foto’s van deze verdachte.