ROTTERDAM - Een vrouw stapte op zondag 25 oktober 2020 rond 15.30 uur uit de bus bij de halte Conradstraat. Daar, vlakbij het Centraal Station, wordt haar telefoon uit haar handen gerukt door een jongen op de fiets. De verdachte en zijn maatje staan op beeld. Wie is de jongeman die de straatroof pleegde?


Toen de vrouw uit de bus stapte bij de halte Conradstraat pakte ze haar telefoon om haar afspraak te laten weten dat ze was aangekomen. Op dat moment fietst er een jongen langs die haar telefoon uit haar handen rukt. Ze gaat er nog achteraan en roept dat hij moet stoppen, maar de jongen op de fiets is veel sneller. Gelukkig weet een omstander de verdachte op de fiets te stoppen. Daardoor valt de verdachte, laat zijn fiets achter en rent weg. Bij de val valt de telefoon op de grond en gelukkig kon daardoor de telefoon teruggegeven worden aan de vrouw.

We komen heel graag in contact met de jongen die de verdachte heeft gestopt en de telefoon terug heeft gegeven aan de vrouw. Hij kan mogelijk meer details weten over de verdachte(n) en daarom een belangrijke getuige zijn.

Daarnaast willen we natuurlijk ook graag weten wie de jongen is die de straatroof pleegde. Hij was samen met een vriend, maar hij is geen verdachte in deze zaak. De twee jongens zijn onherkenbaar in beeld gebracht, want mogelijk gaat het hier om minderjarigen. De jongen geel omcirkeld op de afbeelding is degene die de straatroof pleegde. Ben je of herkent u (één van de) jongen(s)? Bel dan de gratis opsporingstiplijn: 0800-6070. Liever anoniem blijven? Bel dan naar Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook het tipformulier hieronder invullen.

Meld de verdachte zich niet of wordt hij niet herkend? Dan is er kans dat we later de beelden herkenbaar laten zien.