CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 20-jarige inwoner uit Capelle aan den IJssel raakte maandag 12 oktober bij het verlaten van het Metrostation Centrum lichtgewond toen hij werd belaagd en mishandeld door een groep van circa 15 jongeren. Dankzij het accuraat ingrijpen van een voorbijganger kon de jongen ontsnappen aan zijn belagers. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen en deed aangifte bij de politie. De politie is op zoek naar getuigen.


De man stapte rond 18.00 uur bij de halte centrum uit en liep naar de uitgang aan de zijde van de Terp. Bij het uitchecken merkte de man dat een onbekende persoon met hem mee wilde lopen door de poortjes en kennelijk geen geldig plaatsbewijs had. De man zei daar wat van, waarop de jongen direct agressief regeerde en met de man fysiek en verbaal de confrontatie zocht. Het slachtoffer liep daarop door richting de uitgang en eenmaal buiten op straat werd de man ingesloten door de man die aanvankelijk met hem wilde meelopen en een groep jongeren die vermoedelijk deel uitmaakte van zijn vriendengroep. Ter hoogte van de oversteekplaats aan de achterzijde van ‘de Boekenkast’ werd het slachtoffer verder ingesloten door de groep. Hij werd als eerste geduwd en vervolgens ontstond er een vechtpartij waarbij alle jongens om hem heen meededen. Het slachtoffer viel daarbij op de grond en werd door een van de jongeren vol in zijn gezicht geschopt. Dankzij zeer accuraat optreden van een omstander, kon voorkomen worden dat het slachtoffer nog verder werd belaagd en wist de heldhaftige man de groep jongeren te verjagen. De groep rende via het parkeerterrein in de richting de Lepelaarsingel. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd en moest zich onder doksterbehandeling laten stellen.

De politie onderzoekt het incident en betrekt daarbij ook camera’s die in het Metrostation hangen in het onderzoek.

Getuigen gezocht
Heeft u iets gezien of gehoord? Dan komen wij graag met u in contact. We zijn in ieder geval op zoek naar de jongeman die hierbij betrokken is met het volgende signalement: ongeveer 1.75 meter lang, donkere huidskleur, ongeveer 20 jaar oud, kort en donker gemillimeterd haar. Hij droeg een fel blauwe jas en had een onverzorgd uiterlijk met een vlas snorretje.

Mogelijk hebben mensen staan filmen toen de metroreiziger werd belaagd. Deze beelden zien wij uiteraard ook graag.

Heeft u tips, andere informatie of beelden? Bel dan naar 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000