ROTTERDAM - De politie is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart naar aanleiding van een dodelijk schietincident waarbij maandagavond een 20-jarige Rotterdammer om het leven kwam.

Even voor 22:30 uur werden schoten gehoord op de Schiltmanstraat, waarbij getuigen een auto zagen wegrijden. Niet veel later werd een zwaargewonde man een ziekenhuis in de omgeving binnengebracht. Het bleek om de 20-jarige Rotterdammer te gaan die kort na aankomst in het ziekenhuis overleed.

Onderzoek
Over de toedracht en wat vooraf ging aan het schietincident is nog veel onduidelijk. Dezelfde avond en nacht startten agenten uitgebreid sporenonderzoek in de omgeving van de Schiltmanstraat en spraken met getuigen. De auto waarmee het slachtoffer naar het ziekenhuis werd gebracht is voor onderzoek in beslag genomen. De inzittenden van de auto zijn als getuigen gehoord.

Getuigen en beelden welkom
Een team van twintig rechercheurs doet onderzoek naar de toedracht. Daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken. Was u getuige van het schietincident? Heeft u mensen zien wegrijden of wegrennen? Heeft u andere informatie? Laat het ons weten. Ook camerabeelden van een bewakingscamera, dashcam of bijvoorbeeld deurbelcamera van 11 oktober rond 22.30 uur zijn welkom, vooral uit de directe omgeving Schiltmanstraat. U kunt uw informatie delen via 0900-8844, via de gratis tiplijn 0800-6070 of gebruik onderstaande mogelijkheden.

U kunt ook vertrouwelijk en anoniem praten met het Team Criminele Inlichtingen. Bel dan 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen.