ROTTERDAM - In Bureau Rijnmond van donderdag wordt aandacht besteed aan onder andere een overval, een gijzeling en een brandstichting.

Wasbenzine
In het geval van de brandstichting zijn vorige week beelden getoond van twee jonge mannen die wasbenzine kochten bij een supermarkt. Soortgelijke flessen werden later aangetroffen na een brand in een school in Schiebroek. De politie onderzoekt of deze twee zaken verband met elkaar houden. Vorige week werden de twee onherkenbaar getoond omdat het vermoeden bestaat dat zij minderjarig zijn. Zij hebben de kans gehad zich te melden, maar hebben dat niet gedaan. Daarom worden zij deze week herkenbaar getoond.

Overval & gijzeling
Ook worden er beelden getoond van een overval aan de Bredenoord in Rotterdam en een gijzeling/ontvoering aan de Frederikstraat in Rotterdam. In één van de twee zaken heeft de dader wel erg opvallende kenmerken.

Geldezels
Geldezels, Vriend In Nood fraude, nep-bankmedewerkers,……allemaal zaken die veel slachtoffers eisen. Deze week is er een preventie-campagne mbt dit onderwerp en ook Bureau Rijnmond zal hier aandacht aan besteden. Daarnaast zullen twee verdachten van oplichtingszaken in Terneuzen en Middelburg worden getoond die met de pas van oudere slachtoffers pinnen in Rotterdam. Het is de eerste keer dat de politie in Zeeland beelden van verdachten toont in Bureau Rijnmond, maar het zal zeker niet de laatste keer zijn. Ook volgende week zullen beelden van ‘Zeeuwse zaken’ in Bureau Rijnmond te zien zijn.

Ook deze week worden weer beelden van een verdachte getoond, die wordt gezocht naar aanleiding van de avondklok rellen in januari.

Bureau Rijnmond, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.