RIDDERKERK/ROTTERDAM - Dankzij een tip via team criminele inlichtingen vond het vuurwerkteam van Rotterdam Zuidzijde dinsdag 29 november 437 kilo professioneel vuurwerk. Het vuurwerk lag zonder enige bescherming opgeslagen in een woning in Rotterdam-Zuid en een huis in Ridderkerk-Oost, met alle risico’s van dien. Twee mannen van 19 uit die woonplaatsen zijn aangehouden. Zij worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris die besluit of ze vast blijven zitten.


Het vuurwerkteam startte samen met het flexteam van Rotterdam-Zuid het onderzoek op basis van een tip over vermoedelijke vuurwerkhandel. Daarbij kwamen de twee verdachten in beeld. Bij een controle bleken zij inderdaad in het bezit van een hoeveelheid vuurwerk. Dat gaf reden om verder onderzoek te doen in hun woningen. In Rotterdam vond het team ruim 70 kilo zwaar vuurwerk, in Ridderkerk was dat meer dan 330 kilo. Een potentieel levensgevaarlijke situatie in een drukke woonwijk, die dankzij een onderzoek na de tip van een getuige beëindigd kon worden.

Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd. De verdachten worden vrijdag 2 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of ze langer blijven vastzitten.