HOOGVLIET - Een groep jongeren veroorzaakte vrijdagavond laat in Hoogvliet geluidsoverlast. Ook zou één van de jongeren een pistool bij zich dragen. Eén jongere onttrok zich van de controle door weg te rennen. De politie wist hem uiteindelijk staande te houden. Daar werd een waarschuwingsschot bij gelost. Het vuurwapen is niet gevonden.


Meerdere omwonenden maakten rond kwart over elf 's avonds melding van flinke overlast op de Desdemonastraat in Hoogvliet. De jongeren stonden met harde muziek en ballonnetjes. Ook zou één van de jongeren een vuurwapen hebben.

De agenten die arriveerden op de Desdemonastraat en zagen dat meerdere jongeren voldeden aan het signalement van de jongen met het vuurwapen. Eén jongen rende echter weg van de groep, richting de Toscalaan. De agenten zetten de achtervolging in. Omdat de jongen niet luisterde naar de instructies van de agenten is een waarschuwingsschot gelost. De jongen is daarna staande gehouden en gecontroleerd. Er is bij hem geen vuurwapen gevonden. Ook is zijn auto doorzocht, maar daar lag ook geen wapen.

Met een speciale op vuurwapens getrainde speurhond is de politie de vluchtroute afgegaan. Daar is geen vuurwapen meer bij aangetroffen.

Fikse beloning voor melden wapenbezit
Wist je dat je tot 750,- beloning kunt krijgen als je informatie deelt over wapenbezit? Als door jouw tip een vuurwapen in beslag wordt genomen, kom je in aanmerking voor deze beloning. En je helpt de veiligheid van jouw wijk te vergroten. Want wapens zijn nooit onschuldig en niemand heeft ‘zomaar’ een wapen. De beloning is een aanvulling op de bestaande aanpak van preventie, repressie en onderzoek.