ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag 25 september op zaterdag 26 september zijn twee inbrekers op heterdaad betrapt op een inbraakpoging aan de Snelfilterweg in Rotterdam. De politie kreeg een melding van een oplettende burger over een verdachte situatie. Bij aankomst van de politie konden de verdachten aangehouden worden.

Vrijdag- op zaterdagnacht rond 01.50 uur zag een vrouw op de Snelfilterweg in Rotterdam twee gemaskerde mannen lopen met onder andere een ladder. Ze alarmeerde meteen de politie over deze verdachte situatie.

Onze hondengeleider kwam als eerste aan bij de Snelfilterweg en zag de verdachten op de ladder staan. Toen de mannen de politie door hadden, gingen zij ervandoor. Eén verdachte werd gebeten in zijn onderarm door de diensthond toen hij over een hek wilde klimmen. Hij is daarna aangehouden. De tweede verdachte wist te ontsnappen en sprong in de sloot. Ook deze verdachte konden we daarna aanhouden.

Door een oplettende burger konden we dus de twee verdachten op heterdaad betrappen van een poging tot inbraak. Dat noemen wij een mooie samenwerking met een goed einde!