ROTTERDAM - Een 42-jarige weginspecteur van Rijkswaterstaat raakte zaterdag 24 oktober kort na middernacht bij een hulpverlening lichtgewond. De man verleende ondersteuning bij een eenzijdig ongeval op Rijksweg A20 waarbij een auto tegen de vangrail was gereden en midden op de snelweg tot stilstand was gekomen. Een van de inzittende sloeg daarbij de weginspecteur tegen de grond. Gewaarschuwde agenten konden de 48-jarige man aanhouden.

Een nog onbekende man belandde met zijn auto nabij het Terbergseplein tegen de vangrail. Daarbij raakte niemand gewond. De weginspecteur die in eerste instantie hulp kwam bieden zodat de afhandeling van het ongeval veilig kon plaatsvinden, kreeg te maken met een zeer agressieve man. Deze man was een van de inzittenden van de bij het ongeval betrokken voertuig. Hij sloeg daarbij de hulpvaardige weginspecteur tegen de grond. De man raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de 48-jarige agressieve verdachte uit Schiedam aanhouden. Aangekomen bij het bureau ging de man in verzet met het aanwezige politiepersoneel. Hij schopte daarbij een arrestantenbewaarder. De man werd nadat de bij de schermutseling ontstaande verwondingen aan zijn hand waren verzorgd, ingesloten voor nader verhoor. Hij was onder invloed van alcohol. De 42-jarige Rozenburger deed aangifte van mishandeling. De bestuurder de bij het ongeval betrokken auto was ten tijde van het tumult gevlucht.

Geweld tegen politie en hulpverleners

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers en hulpverleners onacceptabel. Politiebeambten en hulpverleners hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen wie dan ook wordt niet getolereerd. Dit geldt ook voor medewerkers van Rijkswaterstaat die een publieke taak hebben. Meer informatie lees je hier.