ROTTERDAM - Dat kijkers van Bureau Rijnmond kunnen helpen bij het oplossen van misdrijven is een gegeven. Daarom worden wekelijks beelden van verdachten getoond in dit regionale opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie.

Op 6 mei werden in Bureau Rijnmond beelden getoond van verdachten van diefstal van een groot aantal mobiele telefoons. Deze werden gestolen uit een school in Dordrecht toen studenten bezig waren met een examen. De doos met 28 telefoons werd meegenomen door een jongeman die daarna achterop een scooter vluchtte. In het onderzoek dat volgde werden drie jongemannen aangehouden en dat was niet in de laatste plaats te danken aan Bureau Rijnmond. Zij zullen zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter. De gestolen telefoons gaan terug naar de eigenaren.

Er is in Bureau Rijnmond ook ruimte voor preventie. Deze week wordt aandacht gevraagd voor een nieuwe vorm van fraude waarbij slachtoffers niet door ‘de bank’ worden gebeld, maar zogenaamd door de politie.

Naast deze onderwerpen uiteraard ook aandacht voor opsporingszaken, zoals een zwaar verkeersongeluk, een fietsendiefstal, een aanranding en een goudroof.

Bureau Rijnmond, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.