ROTTERDAM - De Rotterdamse politie heeft op 16 juni een 36-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man kwam naar voren in het onderzoek dat de politie doet naar het gooien van een handgranaat naar een woning op de Kronenburg in Rotterdam in januari van dit jaar.

Op de bewuste 11e januari reden meerdere personen in één auto naar de Rotterdamse woning. Verschillende personen stapten uit en één van hen gooide een handgranaat tegen de ruit van een slaapkamer. De granaat ketste af tegen de ruit en ontplofte buiten de woning. Niemand raakte gewond, maar de schade aan de woning en aan geparkeerde auto’s in de straat was groot.

Team Grootschalige Opsporing
Kort na het incident startte een Team Grootschalige Opsporing een onderzoek naar het gooien van de granaat. Het team heeft onafgebroken aan deze zaak gewerkt en zet het onderzoek voort. De aangehouden verdachte zit vast en wordt verhoord.

Informatie blijft welkom
Eerder besteedden Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak. Kijk hier en hier om de afleveringen terug te kijken. Nog steeds geldt dat informatie over dit onderzoek van harte welkom is bij de politie. Heeft u informatie over de zaak? Bel de politie op 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel 0800-7000.