ROTTERDAM - Agenten kwamen zondagochtend op de Ruigoord voor een ruzie tussen een man en een vrouw. Na wat bemiddeling wilden agenten de man een lift geven naar het ziekenhuis voor de behandeling van een kleine wond. Toen kwam aan het licht dat de man een vuurwapen in zijn tas had. De 30-jarige Hagenaar is daarop aangehouden.

Omstanders belden zondag rond 11 uur in de ochtend de politie omdat zij op de Ruigoord in Rotterdam-Zuid een man en vrouw zagen vechten. Het bleek te gaan om een ruzie in de relationele sfeer. De agenten spraken de man en de vrouw afzonderlijk en wilden net met de man richting het ziekenhuis vertrekken toen bij een fouillering bleek dat de man een vuurwapen in zijn tas had. Ook had de man een paar gebruikershoeveelheden van verschillende drugs in zijn tas. De man is aangehouden.

Zonder vuurwapenbezit geen vuurwapengebruik. Om schietpartijen zoveel mogelijk te voorkomen, is het van straat halen van vuurwapens van groot belang. De politie doet er met controles, preventief fouilleeracties en onderzoeken alles aan om wapenbezit te bestrijden. Daarbij zijn meldingen van mensen die weten dat iemand een wapen heeft van groot belang. Om deze meldingen te stimuleren en de strijd tegen het vuurwapengeweld te versterken, looft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam beloningen uit voor tips die leiden tot de vondst van vuurwapens. Daarmee ‘verdient’ een tipgever maximaal 750 euro. Om de identiteit van de tipgever af te kunnen schermen, gaan deze tips via een speciaal 06 nummer: 06-33236432. Deze komt rechtstreeks binnen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI), een afdeling die strikt vertrouwelijk omgaat met de gegevens van de melder.

Meer info: https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/13/07-rotterdamse-politie-lanceert-speciaal-telefoonnummer-voor-melden-vuurwapens.html