VLAARDINGEN - Agenten zagen in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 januari in de omgeving van de Gretha Hofstralaan een man die zich verdacht gedroeg en besloten hem te controleren. De 19-jarige man uit Delfzijl ging er in eerste instantie vandoor, maar kon na een korte zoektocht alsnog worden aangehouden.

Nog steeds is er in Vlaardingen verscherpt toezicht. Toen de verdachte de surveillerende agenten even na 02:00 uur zag, rende hij direct weg. Even was hij uit beeld, maar niet veel later zagen de agenten de man in de bosjes liggen en konden ze hem aanhouden. Hij bleek onder andere in bezit van een bivakmuts. Ook wat hij mogelijk nog kort vóór zijn aanhouding in bezit had, wordt onderzocht. Net als de reden waarom hij ervandoor ging en zich voor de agenten verstopte. Ook wordt onderzocht of er een link is met de reeks explosies in Vlaardingen. De verdachte is maandag 8 januari voorgeleid en de rechter-commissaris heeft besloten dat hij veertien dagen langer blijft vastzitten.

Blijf melden

Politie, gemeente en particuliere beveiligers blijven zichtbaar en onzichtbaar aanwezig in Vlaardingen. Melden van verdachte situaties blijft van groot belang. Ziet u iets verdachts, een persoon of een voertuig, meld dit dan altijd via 112. Melden kan natuurlijk ook anoniem via 0800-7000 of via Team Criminele Inlichtingen op 088 - 661 77 34.