SCHIEDAM - Vanaf half zes woensdagavond was er een hoop tumult in de Huysmansstraat in Schiedam. Een 55-jarige man, die zich in een woning bevond, dreigde zichzelf iets aan te doen. Hij gaf onder andere aan dat hij zichzelf en de woning in brand zou steken. Ook pleegde hij diverse vernielingen in huis. De man werd oa met behulp van een politiehond overmeesterd. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.


Half zes werd het alarmnummer gebeld omdat de man zich in zijn woning aan de Huysmanstraat had verschanst en dat hij dreigde om zichzelf iets aan te doen. Ook dreigde hij het huis in de brand te steken en pleegde hij allerlei vernielingen in huis. Omdat de 55-jarige bewoner van het huis een gevaar vormde voor zichzelf en de omgeving was er grote politie-inzet en ook diverse eenheden van de brandweer waren uit voorzorg aanwezig. De politie zette onder andere een korpsonderhandelaar in en ook het Rapid Respons Team van de DSI kwam ter ondersteuning. Er werden diverse pogingen gedaan om contact met de man te leggen en de situatie onder controle te brengen.

Om kwart voor acht ontstond brand bij tenminste twee auto's doordat hij een jerrycan met brandbare vloeistof naar beneden gooide. Vlak daarna startte de DSI een actie. Eerst werd met bean bags op de ramen geschoten om deze te verbreken. Mocht er gas in de woning aanwezig zijn geweest, kon deze door de open ramen vervliegen. Vervolgens ging de DSI met een politiehond de woning in. De man werd overmeesterd. Hij is daarbij gebeten door de politiehond. De man werd buiten onder controle gebracht en is meegenomen door de ambulance naar het ziekenhuis.

De politiehond liep snijwonden op aan zijn poten. Vermoedelijk als gevolg van lopen door glasscherven. Hij is bij de dierenarts behandeld aan zijn verwondingen.