MAASDAM - De rechtbank veroordeelt een 56-jarige man uit Maasdam tot een gevangenisstraf van 625 dagen, waarvan 360 voorwaardelijk. Hij maakte zich schuldig aan het seksueel aanranden van 4 slachtoffers en aan verleiding van 2 minderjarige jongens.

De seksuele aanrandingen vonden in verschillende perioden plaats in de gemeente West Betuwe. Verder stelde de man 2 minderjarige jongens geld in het vooruitzicht als zij ontuchtige handelingen van de man zouden accepteren.

Op één na waren alle slachtoffers minderjarig. De rechtbank neemt dit de man zeer kwalijk. Het is een feit van algemene bekendheid dat – vooral - jeugdige slachtoffers van dit soort feiten vaak nog lang last kunnen hebben van psychische gevolgen.

Bijzondere voorwaarden
Uit onderzoek van deskundigen volgt dat de man lijdt aan een stoornis, namelijk een seksuele voorkeur voor kinderen in de puberteit. Om herhaling te voorkomen, is het belangrijk dat de man voor deze stoornis wordt behandeld. Daarom legt de rechtbank een deel van de gevangenisstraf voorwaardelijk op met bijzondere voorwaarden, waaronder het volgen van de behandeling. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 5 jaar.

Schadevergoeding
Tot slot moet de man schadevergoedingen betalen aan 3 slachtoffers van in totaal 6.250 euro.