NEDERLAND - Rotterdam werd de afgelopen tijd opgeschrikt door meerdere schietincidenten en zelfs een explosie. In het onderzoek naar deze gewelddadige en impactvolle incidenten, roept de politie via Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in.


Een team Grootschalige Opsporing (TGO) doet onderzoek naar de recente incidenten in Rotterdam-West en -Oost. Op 7 mei vielen er schoten op de Potgietersstraat. Later in mei werd geschoten op een winkel aan de Mathenesserdijk, een pand aan de Frits Ruysstraat en woningen aan de Van Galenstraat en de Jagthuisstraat. Op maandagochtend 18 mei vond in de laatstgenoemde straat een explosie plaats. De woning die het betrof was leeg, omdat hij na een beschieting (vier dagen eerder) was gesloten. Bij alle incidenten vielen geen gewonden.

Aanhoudingen

Na de recente explosie zijn twee verdachten aangehouden in Amsterdam. Zij zaten in een auto die was weggereden na de ontploffing in de Maasstad.

Zorgen

De Rotterdamse eenheidschef Fred Westerbeke maakt zich zorgen over de reeks incidenten. ‘Daarom geven we vol gas om te zorgen dat dit stopt. Dat kunnen we niet alleen, alle hulp van het publiek is welkom’, luidt zijn oproep aan getuigen. Hij vraagt namens het TGO mensen die iets hebben gehoord, gezien of op een andere manier informatie hebben, zich te melden. Ook wordt gevraagd om camerabeelden te delen.

Alle items in de uitzending

Hieronder vindt u een overzicht van alle items die dinsdagavond aan bod komen in Opsporing Verzocht:
- Leiden, brandstichting in een ziekenhuis
- Rotterdam, reeks schietincidenten en explosie
- Velp, bejaarde vrouw bestolen
- Gronau (Duitsland), advocaat neergeschoten
- Tilburg, valse bankmail en frauduleus pinnen
- Rotterdam, schietincident op de Coolhaven op 17 maart
- Veenendaal, poging overval op casino
- Almere, vaststellen verblijfplaats Youssef Ben Hamou
- Breskens, poging overval op geldautomaat
- Mayrhofen (Oostenrijk), zware mishandeling in café
- Poortugaal, gewapende overval op snackbar
- Monster, gewapende overval op Kruidvat-filiaal
- Zandvoort en Halfweg, gewapende overval op geldtransporten
Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven van de zaken uit de uitzending van vorige week.

Uitzending en herhaling

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 19 mei om 20.30 uur uitgezonden op NPO1. De herhaling volgt woensdag 20 mei rond 16.30 uur op NPO2.