ROTTERDAM - Woensdagochtend is een 20-jarige man uit Hoogvliet aangehouden voor openlijke geweldpleging; hij gooide een voorwerp richting een politiebus. Donderdag hielden rechercheurs een 51-jarige man uit Schiedam aan. Hij wordt verdacht van het gooien van voorwerpen naar de politie en diefstal van spullen uit een politievoertuig en kon na onderzoek op straat worden aangehouden. Vrijdagochtend meldde zich een 21 jarige man uit Rotterdam. Hij hielp met het opzetten van een barricade op het fietspad en verstevigde het met een ijzeren paal.

De aanhouding van woensdagochtend had wat voeten in aarde. Een persoon die daarbij was, bemoeide zich ermee en kon niet tot bedaren gebracht worden. Ook hij is aangehouden. Het gaat om een 40-jarige man uit Hoogvliet, welke na verhoor is heengezonden en een boetevoorstel zal ontvangen.

Het aantal aanhoudingen voor de Coolsingelrellen op vrijdagavond 19 november staat nu op 61. Naast de 49 arrestanten van de avond zelf, zijn er nog 12 bijgekomen.

De opsporingsprogramma’s Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht, maar ook de social mediakanalen van de politie zelf tonen elke keer weer nieuwe verdachten waar het publiek op kan reageren.

Rechercheurs kijken al weken beelden uit van de bewuste avond en steeds komen daar weer nieuwe verdachten in beeld die strafbare feiten plegen. Voorlopig staat er nog heel wat camerabeelden en telefoon uploads in de rij.

Check hier de link en tip gratis via 0800-6070. Anoniem kan natuurlijk ook, via 0800-7000

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/november/07-wie-zijn-verantwoordelijk-voor-de-rellen-op-de-coolsingel.html