ROTTERDAM - Afgelopen mei vond een reeks geweldsincidenten plaats die vermoedelijk met elkaar verband houden en waar een groot onderzoeksteam op is gezet. Na een explosie op de Jagthuisstraat werden al twee verdachten aangehouden. In de maanden daarna werden nog drie verdachten aangehouden. In de nacht van maandag op dinsdag werden nog eens twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze reeks incidenten. Het totaal aantal aangehouden verdachten komt daarmee op zeven.

In de eerste weken van mei 2020 vonden in Rotterdam schietincidenten plaats op de Frits Ruysstraat, Potgieterstraat, Van Galenstraat, Mathenesserdijk en Jagthuisstraat. Een paar dagen na de beschieting van een woning op de Jagthuisstraat vond daar een explosie plaats. Getuigen zagen toen een auto wegrijden. De inzittenden van deze auto, een 21-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Amsterdam, werden die nacht van de explosie gelijk aangehouden.

Een groot onderzoeksteam werd op de zaken gezet en in de weken die volgden werden verdachte nummer drie, vier en vijf aangehouden. Afgelopen week werden opnieuw twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers van 30 en 35 jaar.

Eén van de verdachten werd maandagavond aangehouden in een auto op de A16 nabij Breda. De andere verdachte werd later die nacht aangehouden op de Banierstraat in Rotterdam. De verdachten zitten in beperkingen wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. In dit stadium kan nog geen nadere informatie gegeven worden over de rol van de aangehouden verdachten.

Heeft u informatie?

Met deze aanhoudingen komt nog geen eind aan het onderzoek. Heeft u informatie over de achtergronden van deze beschietingen en explosie, heeft u iets gezien of gehoord, neem dan alstublieft contact op met de politie. Help ons dit geweld te stoppen. U kunt ook vertrouwelijk uw informatie delen met het Team Criminele Inlichtingen; 079 - 345 89 99. U kunt bellen met 0900-8844 of uw informatie achter laten op deze site. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met 0800-7000.