ROTTERDAM - Aan de hand van informatie uit onderzoek Argus heeft de politie Rotterdam en het Openbaar Ministerie (OM) in een ander onderzoek nog eens vier verdachten aangehouden. Eerder deze week maakte het OM al zes aanhoudingen bekend.

Alle 10 verdachten zijn voorgeleid en blijven 14 dagen langer vastzitten.

1.5 miljoen euro

Op maandag 8 maart werden drie mannen (21, 43, en 53 jaar) zonder vaste woon- of verblijfplaats na langdurig onderzoek aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Na de aanhouding kwam de politie uit bij de vierde verdachte, een 45-jarige man uit Rotterdam. In zijn woning trof de politie 75 kilo cocaïne, 1.5 miljoen euro en een vuurwapen aan. De spullen zijn in beslag genomen. Hij wordt verdacht van handel in verdovende middelen, witwassen en vuurwapenbezit.

De vier verdachten zijn 11 maart door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat zij 14 dagen langer vast blijven zitten.

Zes verdachten
De zes verdachten die afgelopen woensdag zijn aangehouden blijven ook 14 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag beslist. De verdachten zijn mannen in de leeftijd van 28 tot en met 55 jaar en komen uit Rotterdam, Rozenburg, Dordrecht en Capelle aan den IJssel. Zij worden verdacht van corruptie, handel in verdovende middelen, vuurwapenbezit en deelname aan een criminele organisatie. De onderzoeken zijn nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Onderstaande goederen zijn in beslag genomen tijdens de doorzoekingen.