ROTTERDAM - Op woensdag 15 september 2021 treft de politie een overleden 44-jarige vrouw aan in een woning aan de Valenciadreef in Rotterdam. Ook de vermoedelijke dader wordt aangetroffen in de woning. Tegen deze 45-jarige verdachte eiste de officier van justitie vandaag een gevangenisstraf van 10 jaar en TBS met dwangverpleging.

Bij het aantreffen van de overleden vrouw wordt meteen duidelijk dat het om een misdrijf gaat. De vrouw is 19 keer gestoken en heeft verschillende snijwonden over haar hele lichaam. De verdachte verklaart vrijwel meteen aan de politie dat hij de vrouw om het leven heeft gebracht. De verdachte zegt dat hij stemmen hoorde die hem zeiden dat iemand moest vermoorden om hulp te krijgen om van zijn probleem af te komen. Hij gebruikte al jaren verdovende middelen.

Verminderd toerekeningsvatbaar
Na zijn aanhouding is de man psychologisch en psychiatrisch onderzocht. Vastgesteld is dat de man diverse stoornissen heeft en verminderd toerekeningsvatbaar was tijdens het delict. De officier van justitie zei ter zitting: “Zonder adequate behandeling voor zijn stoornissen vormt verdachte een gevaar voor de samenleving. Verdachte heeft het slachtoffer op een afschuwelijke manier van het leven beroofd. Gelet hierop is de maatregel TBS met dwangverpleging noodzakelijk, maar is ook een gevangenisstraf op zijn plek die recht doet aan de ernst van het feit."

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.