ROTTERDAM - De beloning voor de gouden tip die leidde tot de aanhouding van een moordverdachte wordt uitgekeerd. Dat heeft de hoofdofficier van justitie van het arrondissementsparket Rotterdam besloten.


Het gaat om een beloning van 25.000 euro die verdeeld wordt over verschillende personen. Om hoeveel tipgevers het exact gaat en wie welk bedrag krijgt blijft in verband met de privacy vertrouwelijk.

De verdachte werd onder meer gezocht voor het doden van een 60-jarige Rotterdammer, brandstichting in de woning van het slachtoffer aan het Handelsplein en mishandeling van een man in Zutphen. Dit gebeurde op respectievelijk 13 en 21 oktober vorig jaar. De 24-jarige verdachte werd uiteindelijk op 25 oktober in Amsterdam aangehouden.

Tippen loont

Het is de tweede keer in een jaar tijd dat het Openbaar Ministerie in Rotterdam een beloning uitkeert voor de gouden tip in een strafrechtelijk onderzoek. In maart 2023 werd 30.000 euro uitgekeerd aan tipgevers die er voor zorgden dat een verdachte van moord op zijn schoonmoeder en poging moord op zijn ex-partner in Zwijndrecht kon worden aangehouden.

Het bewijst opnieuw dat het geven van een gouden tip wel degelijk loont. De politie en het OM spreken hun dank uit aan de personen die de tips gaven.