Almere/Eemnes/Rotterdam/Putten/Diemen/Weesp/Zwanenburg - Op dinsdag 15 februari 2022 vond een grootschalige ondermijningsactie plaats in de provincies Flevoland, Gelderland en Noord- en Zuid-Holland. De actie was gericht op twee hoofdverdachten, met als aanleiding de informatie die bekend was over de mannelijke hoofdverdachte. Hij zou zich bezig houden met witwassen van crimineel geld en omvangrijke hennephandel.

De actie komt voort uit een maandenlang onderzoek. Uit het onderzoek bleek dat de 36-jarige hoofdverdachte een onverklaarbaar inkomen heeft. Afgelopen jaar is zijn woning verbouwd, er staan dure auto’s voor de deur en de 30-jarige vrouw is eigenaar van vier paarden. De opsporingsteams zijn op dinsdagmorgen tegelijkertijd binnengevallen in woningen en bedrijven in Almere, Putten, Eemnes, Rotterdam, Weesp, Diemen en Zwanenburg.

Verdachten aangehouden

Tijdens de actie werden drie verdachten aangehouden. De twee hoofdverdachten, een man en een vrouw van 36 en 30 jaar, werden in hun woonplaats Almere aangehouden. Een derde verdachte, een man van 56 jaar, is aangehouden in zijn woonplaats Eemnes.Er werd bij de actie beslag gelegd op verschillende spullen, waaronder diverse voertuigen, een grote hoeveelheid contant geld en digitale gegevensdragers. Ook is er een vuurwapen in beslag genomen. Alle verdachten zitten vast en worden morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris.