ROTTERDAM - Een onderzoek naar de handel in hennep heeft dinsdagavond in Rotterdam-Noord geleid tot de aanhouding van vier verdachten. Bij de doorzoeking van een aantal woningen, een woonboot en twee cafés in Crooswijk vond de politie in totaal zes kilo hennep en twee vuurwapens.

De vier worden verdacht van grootschalige handel in softdrugs en het bezit van vuurwapens. Het gaat om Rotterdammers in de leeftijd van 42, 52 en 53 jaar, onder wie een vrouw. De handel in softdrugs werd door de verdachten waarschijnlijk gedreven vanaf de woonboot. In één van de cafés zijn ook nog zes henneptoppen en 29 gram heroïne aangetroffen. De verdachten zitten vast en drie van hen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Naar aanleiding van het vinden van de verdovende middelen in de horecagelegenheid, zal de gemeente Rotterdam bestuurlijke maatregelen nemen.

Hennepteelt
Criminelen maken enorme winsten met de illegale teelt en verkoop van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan om samen met de politie de illegale hennepteelt te stoppen. Het gaat immers om veel meer dan een paar ‘onschuldige’ planten in de achtertuin. Daarnaast is grootschalige hennephandel vaak verbonden aan andere vormen van criminaliteit, zoals fraude en witwassen.

Beslagen ramen en dichte gordijnen?
Ruikt u henneplucht, denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Ziet u een pand met beslagen ramen, gordijnen die nooit opengaan? Vreemde types op gekke tijdstippen, die slepen met zakken potgrond terwijl er geen tuin in de buurt is? Dit zijn allemaal verdachte signalen die kunnen wijzen op illegale hennepteelt. Meld deze verdachte situaties bij de politie, een hennepkwekerij bij de buren is ook voor u gevaarlijk. In kwekerijen wordt vaak gerommeld met stroom en water, de kans op kortsluiting en lekkage is groot en kan u ook in gevaar brengen. Bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.