ROTTERDAM - Woensdagavond raakte een 32-jarige Rotterdammer gewond na een schietincident in zijn woning in de Rembrandstraat in Rotterdam-Noord. Zover bekend waren daar twee daders bij betrokken. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen en mensen die beschikken over dashcambeelden of bewakingsbeelden van de Rembrandstraat en omgeving.

Om 20.15 uur woensdagavond alarmeerden omwonenden de politie omdat hun buurman gewond op straat lag. Hij bleek even daarvoor in zijn woning te zijn beschoten. Daarbij raakte hij gewond aan zijn been. De daders verlieten na het schieten meteen de woning en renden weg. De 32-jarige man is daarna zelf naar beneden gelopen en naar buiten gegaan, waar hij op straat neerviel. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanleiding
Wat zich in de woning heeft afgespeeld en wat de aanleiding voor het schieten was, is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek en komt daarvoor graag in contact met iedereen die bewakingsbeelden of dashcambeelden heeft van de Rembrandtstraat, maar ook beelden uit de omliggende straten waar iets interessants op te zien of te horen is, zijn welkom. Ook getuigen en mensen die iets gehoord hebben over het schietincident of die meer weten over de mogelijke aanleiding, spreekt de politie graag.

Contact
Heeft u beelden of informatie, dan kunt u gebruik maken van het tipformulier onder aan deze pagina of bellen met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met M. via 0800-7000.

Tipgeld
Om wapenbezit en wapengebruik tegen te gaan, bestaat een tipgeldregeling. Wie weet heeft van een vuurwapen en dit meldt via een speciale tiplijn, komt in aanmerking voor een beloning van max. 750 euro als dit vuurwapen daadwerkelijk gevonden wordt. De tiplijn is een nummer van het Team Criminele Inlichtingen, een afdeling die de identiteit van tipgevers afschermt, voor de rest van de politie-organisatie, maar ook voor daders en advocaten. Die komen het niet te weten wie er heeft getipt. Heeft u weet van een vuurwapen? Bel 06-33236432

Meer info:
https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/13/07-rotterdamse-politie-lanceert-speciaal-telefoonnummer-voor-melden-vuurwapens.html