ROTTERDAM - De politie laat een Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoek doen vijf schietincidenten en een explosie die afgelopen week plaatsvonden in Rotterdam-West en Rotterdam-Oost. De politie maakt zich zorgen over dit fenomeen en geeft vol gas om te zorgen dat het stopt. Dat kunnen we niet alleen, alle hulp van het publiek is welkom.


Het onderzoek richt zich op het verband en de achtergronden van een aantal recente schietpartijen van afgelopen week. Op 7 mei was het raak op de Potgietersstraat, waarna in amper een week tijd nog een winkel op de Mathenesserdijk, een pand op de Frits Ruysstraat en woningen op de van Galenstraat en Jagthuisstraat werden beschoten.

Bij een woning aan de Jagthuisstraat in Rotterdam ontplofte in de nacht van zondag 17 op maandag 18 mei 2020 een explosief. Omwonenden moesten halsoverkop hun huis verlaten en de materiële schade was immens. In verband met deze aanslag zijn twee verdachten aangehouden, een man van 21 jaar oud en een vrouw van 20, beiden uit de omgeving van Amsterdam. Maar het incident lijkt niet op zich te staan.

Een groot opsporingsteam van de Rotterdamse politie is hard aan het werk om de daders te vinden. Informatie van buurtbewoners en andere getuigen is daarbij cruciaal. Als u iets van een van de beschietingen hebt gezien of als u iets weet over (een van) de daders, meld het alstublieft. Ook als u camerabeelden heeft en deze nog niet bekend zijn bij de politie dan kan dit het onderzoek verder helpen.

Heeft u informatie die het onderzoek verder kan helpen? Laat het ons weten via 0900-8844, of gebruik onderstaand tipformulier. Daar kunt u ook eventueel beeldmateriaal uploaden. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of meld via misdaadanoniem.nl. Vertrouwelijk informatie delen over een ernstig misdrijf kan ook via Team Criminele Inlichtingen.