ROTTERDAM - De automobilist die zondagavond wegvluchtte nadat hij een stopteken kreeg en op zijn wildemansrit vier geparkeerde auto’s beschadigde, bleek onder invloed van drugs en had ook diverse drugs op zak. Halverwege zijn vlucht is een vrouw, al dan niet vrijwillig, uit de auto gevallen en heeft hierbij een lichte verwonding aan haar voet opgelopen.


Een agent die zondagavond bezig was met zijn surveillance zag op de Waalhaven een auto die slingerde. Het slingerende rijden maakte dat de agent het kenteken even natrok in het systeem. Daaruit bleek dat de tenaamgestelde van de auto geen rijbewijs heeft en meerdere registraties voor rijden zonder rijbewijs op zijn naam. Dus gaf de agent, inmiddels op de Doklaan, de automobilist een stopteken.

De bestuurder was echter niet van plan om te stoppen. Hij reed snel weg van de agent en sloeg rechtsaf de Grondherendijk in. Omdat hij hier moest stoppen voor een stilstaande auto stuurde hij zijn wagen de stoep op en vluchtte richting Wolphaertsbocht. Om het andere verkeer te waarschuwen zette de agent zijn zwaailicht en sirene aan en alarmeerde de meldkamer voor ondersteuning.

Andere agenten snelden toe om te helpen om de verdachte in te sluiten. Die reed met zeer hoge snelheid door de wijk en haalde levensgevaarlijke capriolen uit. Op de Voornsevliet stond de auto heel even stil en kwam vanuit de bijrijdersplek een vrouw de auto uit. De vrouw viel op de grond. De auto ging er direct weer vandoor. Op zijn vlucht raakte minstens vier geparkeerde auto’s beschadigd.

Op de Voornsestraat reed de verdachte zich vast waar hij uit de auto sprong en te voet verder vluchtte. Agenten zetten, eveneens te voet, de achtervolging in. Agenten riepen de verdachte meerdere keren toe dat hij moest blijven staan, maar de man negeerde elk bevel. Uiteindelijk loste één van de agenten een waarschuwingsschot in de lucht waarop de verdachte eindelijk bleef staan. Daarop kon de man, een 28-jarige Rotterdammer, worden aangehouden. De man bleek later onder invloed van THC en hij had diverse verdovende middelen op zak, waaronder een zakje met een dealershoeveelheid pillen.