ROTTERDAM - Bijna wekelijks wordt in Bureau Rijnmond aandacht besteed aan ouderen die slachtoffer zijn geworden van een vorm van fraude. Deze week is daar geen uitzondering op.

Fraude
Een oudere inwoner van Limmen dacht zijn ‘dochter’ te helpen die zogenaamd in de problemen zat. Hoewel hij argwanend was, ging hij toch overstag en verloor een groot geldbedrag. In Rotterdam werd met zijn pas gepind door een man op badslippers. Wie herkent hem?

Straatroof
In Dordrecht werd een 17 jarige jongeman belaagd door een groepje jongeren die hem beroofden van zijn spullen. De politie is op zoek naar getuigen en informatie.

Beroving
Een andere beroving vond plaats aan de Eliotplaats in Rotterdam. Dit gebeurde naar aanleiding van een zgn. Marktplaats afspraak. De verdachten zijn eerder al te zien geweest in Bureau Rijnmond. Omdat het vermoeden bestaat dat zij minderjarig zijn, zijn zij toen onherkenbaar gemaakt. Zij hebben zich niet gemeld en daarom worden zij deze week herkenbaar getoond.

Herhalingen
Verder in de uitzending de herhaling van twee zaken; een overval op een slijterij in Rotterdam en een poging overval in Capelle aan den IJssel.

Kijk donderdagmiddag rond 17.20 uur naar Bureau Rijnmond op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.