ROTTERDAM - Op zaterdag 20 februari kwamen er meerdere overlastmeldingen binnen van 'wildcrossers' in de omgeving van de N209 ter hoogte Rotterdam The Hague Airport. Het Team Verkeer van de eenheid Rotterdam heeft hier zondag op gecontroleerd. Het lekkere weer was sowieso een aanleiding om lekker met de motor op stap te gaan. Verschillende “Off-roadrijders” maar ook snelheidsduivels ontvingen een boete vanwege het niet voldoen aan regels.

Met twee speciaal opgeleide Off The Road-rijders en met speciale motoren zijn er zondag vijf crossers gecontroleerd. Zij bevonden zich op bouwterreinen terwijl zij hier niet bevoegd voor waren. Bij een aantal van de motoren was het ook technisch niet helemaal in orde. Bijvoorbeeld het ontbreken van vereiste spiegels en/of richtingaanwijzers. De gecontroleerde crossers gaven aan zich niet bewust te zijn van de overlast die ze veroorzaakten. Dit werd door omwonenden en recreanten anders ervaren. Daarnaast start nu het broedseizoen van bijvoorbeeld vogels, hun leefomgeving wordt door dit soort activiteiten ernstig verstoord.

Daarnaast controleerde de politie dit weekend op diverse plekken in de regio op snelheid. Hier werden verschillende snelheidsduivels voor op de bon geslingerd. Ook werden in totaal dertien rijbewijzen ingevorderd. De hoogst gemeten snelheid was 199 kilometer per uur.

Verkeersveiligheid
Met de extra controles wil de politie wil de verkeersveiligheid verbeteren en de motorrijders bewust maken van hun rijgedrag. Wees gewaarschuwd en houd je aan de verkeersregels.

Klachten melden
Inwoners kunnen klachten over rijgedrag en verkeersgevaarlijke situaties melden via het algemene telefoonnummer van de politie: 0900 – 8844. Bij spoed: 112.