ROTTERDAM - Politiemensen van het district Oost hebben vrijdag 17 juli drie mannen aangehouden voor de Opiumwet. Dit gebeurde naar aanleiding van klachten van omwonenden.


Hennepgeur
Bewoners van de Kobelaan hadden bij de politie geklaagd over een sterke hennepgeur bij hen in de straat. Agenten stelden een onderzoek in en stelden vast dat er rond betreffend pand ‘vreemde bewegingen‘ plaatsvonden.

Inval
De politie stelde een onderzoek in en vrijdagavond, om ongeveer 18.00 uur besloot de politie een inval in het pand te doen. In de woning werden drie mannen aangetroffen in de leeftijd van 26-, 30- en 31 jaar oud. Zij zijn aangehouden omdat al direct bleek dat er in het pand activiteiten plaatsvonden met betrekking tot de verwerking en verpakking van verdovende middelen.

11 kilo hennep
De woning was helemaal ingericht om verdovende middelen te verwerken en te verpakken. Er werd onder andere veel verpakkingsmateriaal gevonden, maar ook een weegschaal, een geldtelmachine en verschillende soorten harddrugs verpakt in schilderijen en fitnessapparaten. De hoeveelheid daarvan is nog niet bekend. Daarnaast werd er ongeveer 11 kilo hennep aangetroffen. Ook werd een contant geldbedrag van ongeveer 15.000 euro aangetroffen.

In beslag genomen
Alle materialen en verdovende middelen zijn in beslag genomen en de verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en daar ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.