ROTTERDAM - De politie hield dinsdag vier jongeren in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij van donderdag 17 oktober in bus 70 in Charlois.


Op die bewuste avond vonden op de Slinge, Asterlo en Schere diverse vechtpartijen plaats. Daarbij werd ook gestoken. Op de Diepenhorst werd een jongen met een steekwond aangetroffen. Later meldde een andere jongen zichzelf met een steekwond bij een ziekenhuis.

Door grondig speurwerk kwam de politie tot vier aanhoudingen. De verdachten werden in hun woningen in Hoogvliet en Rotterdam-Zuid, onder toeziend oog van hun ouders, aangehouden. De vier worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Aanpak wapenbezit jongeren
In Charlois en IJsselmonde zijn twee jeugdgroepen actief, die de confrontatie met elkaar aangaan. Daarbij schuwen ze geweld niet. Het zijn allemaal jongens in de leeftijd van ongeveer 13 tot en met 20 jaar. De groepen zijn goed in beeld bij gemeente en politie.

De gemeente Rotterdam, de politie en het openbaar ministerie hebben een integrale aanpak afgesproken, waarbij direct en de komende periode verschillende stappen worden gezet. Met verscherpt toezicht en preventief fouilleeracties door politie en jeugdhandhavers van de gemeente, gesprekken door wijkagenten en jongerenwerkers wordt beoogd om de angel uit het conflict te halen. Ook de ouders en scholen worden actief betrokken en worden gewezen op hun verantwoordelijkheid als ouder.