ROTTERDAM - Vrijdagavond deed de politie een instap in een woning op de Gedempte Zalmhaven vanwege spookbewoning en verdenking op illegaal gokken. Eén van de aanwezigen is over het balkon geklommen en van negen hoog naar beneden gevallen of gesprongen, waarna hij op het parkeerdek op de 5e verdieping terecht kwam. Er zijn geen mensen aangehouden, maar de politie doet nader onderzoek naar de spookbewoning.

Op basis van onderzoek kreeg de politie het vermoeden dat er in een woning aan de Gedempte Zalmhaven sprake was van spookbewoning. Bij spookbewoning wordt een woning bewoond door mensen die daar niet staan ingeschreven. Vaak wordt zo’n woning gebruikt voor illegale doeleinden. Agenten observeerden de woning enige tijd en kregen het vermoeden dat er in de woning illegaal gegokt werd.

Vrijdag deed de politie een instap en trof een aantal mensen binnen die bezig waren met gokken. Eén van de aanwezigen klom bij de instap direct over het balkon en viel of sprong naar beneden. Hij is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek hij meerdere botbreuken te hebben. De man bleek na controle nog een gevangenisstraf van 42 dagen open te hebben staan.

In de woning waren meerdere personen aan het pokeren, maar er kon geenillegaal gokken worden aangetoond. Er is niemand aangehouden. Wel loopt er nog een onderzoek naar de spookbewoning. Als u informatie heeft die relevant kan zijn voor dit onderzoek, vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of als u liever anoniem blijft met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Ondermijning
Illegaal gokken en spookbewoning zijn vormen van ondermijning. Bij ondermijning maken criminelen misbruik van legale bedrijven, voorzieningen en instanties en raken onder- en bovenwereld met elkaar verweven. Met alle gevaren van dien. Het kan leiden tot onder andere intimidatie en geweld in woonwijken en winkelstraten waar ook onschuldige mensen zijn. Help ons ondermijnende criminaliteit te bestrijden. Ziet u zaken waarvan u denkt dat ze niet pluis zijn? Meld het dan bij de politie via tel. 0900-8844.