ROTTERDAM - Bij de aanhouding van twee vechtersbazen hebben agenten van de politie in Rotterdam waarschuwingsschoten gelost.

Op 2 augustus kreeg de politie rond 17.30 uur de melding van een vechtpartij in Wijkpark het Oude Westen in Rotterdam, waarbij over en weer gestoken zou zijn. Toen agenten daar kwamen zagen zij een man wegfietsen van wie al meteen duidelijk was dat hij mogelijk bij de vechtpartij betrokken was. Deze 31-jarige man uit Ter Apel reed weg met een agent op de fiets achter hem aan. De agent riep meerdere malen tegen de man te stoppen en af te stappen, wat hij niet deed. De agent besloot zijn dienstwapen te trekken en vuurde uiteindelijk twee keer een waarschuwingsschot. Niemand werd geraakt. Uiteindelijk kwam de man op de Kogelvangerstraat te val en kon door de agent alsnog gearresteerd worden.

De andere verdachte was ook het park uitgegaan, maar dan te voet. Een agent zag hem op het Gerrit Sterkmanplein lopen. De man voldeed aan het signalement en kreeg meerdere malen het bevel met zijn handen tegen een muur te gaan staan. Dat deed hij niet, zodat ook deze agent zijn vuurwapen moest pakken. Deze 32-jarige man (woonplaats onbekend) hield zich nu wel rustig en kon probleemloos aangehouden worden.

De man uit Ter Apel bleek een wondje aan zijn pols te hebben, de 32-jarige een steekwond in zijn gezicht en zijn vingers. Beiden zijn aan hun verwondingen behandeld. De politie heeft het steekincident in onderzoek.