VLAARDINGEN - Vlaardingen was gisteravond het toneel van een aantal containerbranden. De politie gaat uit van brandstichting en roept getuigen op zich te melden.


Containerbranden
De eerste melding van een containerbrand kwam bij de politie binnen om ongeveer 21.15 uur en die vond plaats op de Gedempte Biersloot. Binnen korte tijd kwamen er nog meer meldingen van containerbranden binnen op de Vaartweg, de Nieuwe Kerkstraat, de Emmastraat, de Insulindesingel, de Jacob van Dijkstraat, de Iepenstraat en de Louise de Colignylaan.

Onderzoek
De politie zette diverse eenheden in en controleerde een aantal voertuigen. Dat leidde nog niet tot een aanhouding. In de loop van de donderdagochtend werd ook op de verschillende locaties een buurtonderzoek gedaan en werd een onderzoek ingesteld naar eventuele camerabeelden. Onderzocht wordt of de branden verband houden met elkaar.

Tips
Bent u getuige geweest van de brandstichtingen, beschikt u over camerabeelden of heeft u andere informatie die ons mogelijk leidt tot de brandstichters, laat dat dan svp weten via 0900-8844 of via Meld Misdaad anoniem op 0800-7000. Ook kunt u bijgevoegd tipformulier invullen.