ROTTERDAM - De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van de ongeregeldheden die voorafgaande aan het duel van Feyenoord met CSK Moskou in het centrum van Rotterdam plaatsvonden. Drie agenten raakte daarbij gewond en liepen gehoorschade op.

Donderdagavond 5 november trokken tientallen Feyenoord ‘supporters’ door het centrum van Rotterdam. Daarbij werd zwaar vuurwerk afgestoken en werden fakkels met Bengaals vuur aangestoken. Agenten die hier tegen optraden, werden vervolgens bekogeld met zwaar vuurwerk. Drie politieagenten liepen daarbij gehoorschade op. De politie hield zeven verdachten aan. Zij werden na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

De politie onderzoekt aan de hand van camerabeelden, verklaringen van agenten en getuigen of zij de verantwoordelijke daders van het gooien van zwaar vuurwerk kunnen achterhalen.

Geweld tegen hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen medewerkers en hulpverleners onacceptabel. Politiebeambten en hulpverleners hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld zoals in dit geval het gooien met zwaar vuurwerk wordt niet getolereerd. Dit geldt ook voor medewerkers die een publieke taak hebben. Meer informatie lees je hier.