ROTTERDAM - Politieagenten hielden in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 mei op de Abraham van Stolkweg eerder al twee verdachten van 16 en 17 jaar aan op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident. Hierbij raakten een 19-jarige man uit Krimpen aan den IJssel en een 20-jarige Rotterdammer door vuurwapen geweld gewond. Bij de aanhouding waren agenten genoodzaakt hun vuurwapen te trekken en werd er door agenten meerdere keren geschoten. Behalve de twee slachtoffers raakte verder niemand gewond. De 16-jarige verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld.


De politie hield begin juni twee verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij de ongeregeldheden in het Roel Langerakpark. Het gaat om een 16-jarige Rotterdammer en een 22-jarige Rotterdammer. Zij werden respectievelijk maandag 1 juni en dinsdag 2 juni aangehouden.

Getuigen en beelden gezocht
Het team van de politie zoekt nog steeds getuigen van het schietincident en de daaraan voorafgaande onenigheid.

Van de reeks incidenten zijn ongetwijfeld door omstanders beelden gemaakt. Die ontvangt de politie graag. Heeft u andere informatie? Maak dan gebruik van dit tipformulier. Of bel 0900-8844 of 0800-7000 als u liever anoniem blijft.