ROTTERDAM - Woensdagavond 25 augustus hebben agenten bij een controle van een auto een doorgeladen vuurwapen aangetroffen. De 36-jarige bestuurder uit Rotterdam is aangehouden voor wapenbezit.

De bewuste woensdag rond 22.00 uur trok een auto op de Bentincklaan in Rotterdam de aandacht van twee agenten. Twee agenten controleerden de man en zijn voertuig. Naast een apparaat dat lijkt op gereedschap waarmee signalen van een politieportofoon opgevangen kunnen worden, vonden zij een holster met een geladen vuurwapen. De reactie van de verdachte maakte dat hij werd aangehouden met een Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV). De man is aangehouden voor wapenbezit.

Bij uitgebreider onderzoek in het voertuig van de verdachte vond de politie ook een ballistisch mes, een signaal jammer, verdovende middelen en een kogelwerend vest. Tijdens een doorzoeking van de woning van de man werden nog verschillende tientallen (vuurwapen)patronen aangetroffen. Alle wapens, verdovende middelen en patronen zijn in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar het vuurwapen.

De verdachte is vandaag voorgeleid en blijft twee weken langer vastzitten.