CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Vanmorgen brak in een studentencomplex aan het Roer brand uit. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting. Agenten onderzoeken de zaak en zijn op zoek naar getuigen. Iets gezien? Bel 0900-8844

Rond 07.30 uur brak op de tweede etage brand uit in een voormalig kantoorpand. De bewoners, die hun woning moesten verlaten, werden opgevangen in RET-bussen.

‘Brand meester’ werd even voor 09.00 uur gegeven, daarna kwam de Forensische Opsporing om sporenonderzoek te verrichten. Uit getuigenverklaringen kwam een summier signalement naar voren: een man met een zwarte rugzak. Door verschillende getuigen werd benzine geroken. Vorige week vrijdagmorgen, 18 december, brak in hetzelfde complex en op dezelfde tijd ook al brand uit. Ook toen hing er een sterke benzinegeur.

Getuigen?
De rechercheurs die onderzoek instellen naar de branden zijn opzoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of heeft u informatie die kan leiden tot de verdachte(n) Belt u dan met 0900-8844. In de directe omgeving worden de camerabeelden opgevraagd en vindt een buurtonderzoek plaats. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier.