SPIJKENISSE - Maandagmiddag 2 november 15.00 uur is een tankstation aan het Noordeinde overvallen door twee mannen. Zij bedreigden de 63 –jarige medewerkster met een mes. Na de overval gingen de verdachten er vandoor met een kleine buit en wat pakjes sigaretten.


Bewapend met een mes loopt één van de daders richting de tankstation medewerker en pakt een aantal pakjes sigaretten uit het schap. Hij doet zijn mondkapje af en zegt haar in gebrekkig Nederlands dat ze de kassa open moet doen. De dappere medewerkster luistert naar de overvaller waarop hij het geld uit de kassa haalt. De andere dader staat op dat moment op de uitkijk bij de schuifdeur. Als de dader met het mes de buit in een plastic tasje heeft gedaan, gaan ze er met z’n tweeën te voet vandoor richting de Groene Kruisweg.

De twee daders hebben een duidelijke taakverdeling tijdens de overval. Bewapend met een mes loopt één van de daders richting de tankstation medewerker en pakt een aantal pakjes sigaretten uit het schap. Hij doet zijn mondkapje af en zegt haar in gebrekkig Nederlands dat ze de kassa open moet doen. De dappere medewerkster luistert naar de overvaller waarop hij het geld uit de kassa haalt. De andere dader staat op dat moment op de uitkijk bij de schuifdeur. Als de dader met het mes de buit in een plastic tasje heeft gedaan, gaan ze er met z’n tweeën te voet vandoor richting de Groene Kruisweg.

Signalement

Beide mannen spraken Nederlands met een accent.

De verdachte met het mes had het volgende signalement:

  • Blanke man
  • Ronde de 30 jaar oud
  • Snorretje
  • Droeg een rode trui/ fleece achtig jack met capuchon

De tweede verdachte die op de uitkijk stond

  • Blanke man
  • Rond de 30 jaar oud
  • Droeg een donkerblauw shirt/trui met capuchon

Getuigenoproep

Wie heeft iets gezien rondom het tankstation aan het Noordeinde in Spijkenisse, op zondagmiddag 1 november tussen 15.00 en 15.30 uur? Heeft u informatie over de overval of weet u wie hierbij betrokken zijn geweest? Neemt u dan contact op via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of vul onderstaand tipformulier in.