ROTTERDAM - Maandag 13 december werd een 17-jarige Rotterdammer op gewelddadige manier beroofd. Meerdere keren werd hij geschopt en geslagen. Hij werd beroofd van een aantal persoonlijke eigendommen en de daders sloegen op de vlucht. De politie is op zoek naar hen en naar getuigen.

Het is maandag tussen 16.15 en 16.30 uur als een 17-jarige jongen in de buurt van bushalte Slinge, ter hoogte van Kerkwervesingel, loopt. Op een gegeven moment komen er een stuk of drie jongens op hem af. Zij eisen dat de jongen zijn jas afgeeft, maar dit doet hij niet. De jongens beginnen hem hierop te schoppen en te slaan. Als automobilisten de jongen te hulp schieten, gaan de daders ervandoor. De Rotterdammer raakte niet levensbedreigend gewond, maar heeft ondanks dat lichamelijk last van de mishandeling en ook de schrik zit er goed in. Achteraf komt de jongen erachter dat hij is beroofd van een aantal persoonlijke eigendommen.

De daders zijn drie jongens van tussen de 14 en 18 jaar met lichtgetinte en donkergetinte huidskleur. Allen waren zij in het donker gekleed. Opvallend is dat één van de jongens een elektrische step bij zich had.

De straatroof vond overdag plaats, op een tijdstip waarop er waren veel mensen op straat waren. Daarom komt de politie graag in contact met mensen die de mishandeling en roof hebben zien gebeuren. Ook als u beelden heeft, ontvangen we deze graag. Bel dan 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier.