UTRECHT/ROTTERDAM - De politie zoekt een verdachte die betrokken is geweest bij een overval op een winkel aan het Vredenburg in Utrecht. Een tweede verdachte meldde zich telefonisch bij de politie in Rotterdam. Mogelijk kwam de andere verdachte ook uit deze omgeving. Herkent u hem?


Donderdag 12 januari krijgt de meldkamer in Utrecht een melding binnen van een overval. Twee mannen lopen rond 18:00 uur drogisterij Kruidvat aan de Vredenburg in Utrecht binnen. Eén van de mannen bedreigt de caissière met een mes, waarna de overvallers geld weten buit te maken. De twee rennen vervolgens weg in de richting van Catharijne Espanade. Eén van de verdachten is inmiddels aangehouden. De recherche is nog op zoek naar de identiteit van de tweede verdachte.

Op de bewakingsbeelden is te zien dat de verdachten eerder die dag, rond 11.30 uur ook al bij de winkel waren. Mogelijk waren ze toen bezig met een voorverkenning.

De verdachte in de zwarte jas heeft zich vrijdag 13 januari telefonisch gemeld bij de politie in Rotterdam. Het gaat om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Helaas heeft de aanhouding niet geleid tot de identiteit van zijn handlanger.

Zijn signalement:

- man;
- lichte huid
- donkerblauwe muts, met oranje band met de tekst 'KNIC';
- opvallend neus;
- donkere jas;
- donkergroene trainingsbroek met witte streep aan zijkant en wit logo op linkerbovenbeen;
- donkere sneakers.

Herkent u de man met de opvallende muts of heeft u andere informatie die de politie verder kan helpen in het onderzoek. Aarzel dan niet en neem contact op via de opsporingstiplijn: 0806070. Anoniem melden kan via 0800-7000.