ROTTERDAM - Het was flink schrikken voor een 38-jarige man en zijn gezin vannacht. Zij werden omstreeks middernacht overvallen in hun woning door twee mannen. De mannen eisten geld en gingen er vervolgens vandoor in de auto van het slachtoffer. De politie is op zoek naar deze mannen en naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben.


Na zijn werk nam het 38-jarige slachtoffer de tram naar huis aan de Berkendaal in Rotterdam. Hier kwam hij rond 23:45 uur aan. Toen hij op het punt stond om zijn huis binnen te stappen, hoorde hij het geluid van rennende mensen op hem afkomen. Hij werd vervolgens door twee mannen onder bedreiging van een vuurwapen zijn woning binnengeduwd, waar op dat moment ook zijn vrouw en kinderen aanwezig waren. De mannen schreeuwden tegen de bewoners dat ze geld moesten afgeven. Uiteindelijk hebben de verdachten geld, telefoons en de auto van de slachtoffers gestolen. De verdachten zijn vervolgens gevlucht in deze auto. Gelukkig raakte tijdens de woningoverval niemand gewond. De slachtoffers informeerden na de overval hun buren die hierop direct de politie alarmeerden.

Heeft u informatie?
De politie komt graag in contact met mensen die weten wie deze mannen zijn of met mensen die vannacht iets gezien of gehoord hebben rondom de Berkendaal in Rotterdam. Heeft u camera’s hangen rondom uw woning in de buurt van de Berkendaal? Dan vragen wij u deze beelden met ons te delen. Heeft u iets gezien of gehoord rond middernacht of weet u meer over de toedracht van de overval, neem dan contact met ons op via 0900-8844, via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier invullen.